T 050/20.93.81 
Tavernier Classic Cars
Uitlijnen en balanceren

Uitlijnen en balanceren

Heeft u weleens meegemaakt dat uw stuur trilde tijdens het rijden? Dit is één van de tekenen dat uw wielen niet goed zijn uitgebalanceerd. Uitgebalanceerde wielen zijn over de hele omtrek even zwaar. Dit voorkomt dat uw wagen bij een bepaalde snelheid gaat trillen of schudden en de ophanging onnodig wordt belast.

Als een band op een wiel wordt gemonteerd, worden twee licht imperfecte onderdelen samengevoegd tot een eenheid. De kans dat deze eenheid een exacte gewichtsverdeling heeft in zowel de omtrek als in de breedte is vrijwel onmogelijk.

Normaalgezien heeft een band of wiel twee soorten onbalansen: statische onbalans en dynamische onbalans.

De situatie waarbij de massa van een band niet evenwichtig verdeeld is rond de rol-as en het middelpunt, waardoor het wiel springerig wordt is de statische onbalans of gaat schudden. In dit laatste geval spreken we van dynamische onbalans.

Om de wielen te balanceren, heeft garage Tavernier de meest moderne elektronische balanceer-apparatuur en kennis in huis. De monteur kan aan de hand van zijn display zien hoeveel en waar hij gewichten zal moeten plaatsen om de wielen in harmonieus evenwicht terug te krijgen. Dit bevordert de veiligheid en het rijcomfort van uw wagen.

Goed gebalanceerd betekent ook een besparing in kosten, omdat extra slijtage wordt voorkomen.

Problemen of advies nodig? Kom gerust langs, wij helpen u!

Aantal keer bekeken (1836)/Reacties (0)

Tavernier Zedelgem |  powered by duotix |   |  Inloggen