T 050/20.93.81 
Tavernier Classic Cars
Plaatsen van trekhaken

Plaatsen van trekhaken

Garage Tavernier plaatst professioneel originele Volkswagen trekhaken of van het merk GDW. Een trekhaak bestaat uit een metalen haak met een bolvormig uiteinde of kogel die achteraan de wagen wordt bevestigd. Wij staan garant voor de beste service en kwaliteit. U krijgt een levenslange garantie op de trekhaak en de plaatsing ervan.

GDW Group België ontwikkelt, produceert en verkoopt het beste gamma trekhaken in Europa geproduceerd volgens de hoogste kwaliteit- en veiligheidsnormen.

Wil u een trekhaak aan de achterzijde van de wagen laten plaatsen? Dat kan onmiddellijk bij de bestelling van een nieuwe wagen of achteraf bij een nieuwe of tweedehands stockwagen, indien de constructie van uw wagen het toelaat. Hiervoor bekijk je het best het instructieboekje van je wagen.

Afhankelijk van het merk en type wagen zijn er verschillende soorten trekhaken leverbaar. U kan kiezen uit een vaste, afneembare of wegdraaibare trekhaak. Het verschil is te vinden in het gebruiksgemak. Alle kogels zijn speciaal ontwikkeld voor een bepaald type wagen en voldoen aan de wettelijke en technische richtlijnen.

vaste trekhaak

Bij een vaste trekhaak is de kogelstang aan het systeem gelast en kan niet verwijderd worden. De trekhaak is zo ontworpen dat deze perfect onder de wagen past en probleemloos de gehele levensduur van de wagen meegaat. De vaste constructie is het meest eenvoudige trekhaaksysteem. Voordelen zijn oa de scherpe prijs en de levensduur, nadelen daarentegen zijn het gebrek aan flexibiliteit (let op de zichtbaarheid van uw kentekenplaat, de kogel is niet te verwijderen) en is niet altijd geschikt in combinatie met parkeersensoren.

afneembare trekhaak

De afneembare trekhaak monteert u door middel van meegeleverde bevestigingsmaterialen aan het systeem zodra u de trekhaak wilt gebruiken. Wanneer u de trekhaak niet gebruikt, kan u de kogel van de trekhaak eraf nemen en blijft de vormgeving van uw wagen in tact. Bovendien blijft de kentekenplaat goed zichtbaar. Deze trekhaak is geschikt voor wagens met parkeersensoren.

wegdraaibare trekhaak

Voor een beperkt aantal wagenmerken is er een wegdraaibare trekhaak beschikbaar. In een handomdraai is de trekhaak klaar voor gebruik en kan deze na gebruik zeer eenvoudig worden weggedraaid onder de wagen. Deze trekhaak is zeer gemakkelijk in gebruik en geschikt voor wagens met parkeersensoren.

contactdozen

Rijdt u met een aanhangwagen of caravan dan schrijft het verkeersreglement immers voor dat ook deze over de juiste lichten moeten beschikken. Daarom heb je een elektrische koppeling tussen je wagen en de trekker nodig in de vorm van een contactdoos. Verschillende soorten zijn een 7-polige contactdoos, een 13-polige contactdoos en een 13-polige Jaeger.

Welke contactdoos is nu aangewezen bij uw trekhaaksysteem? Heeft u een 7-polige contactdoos en wil u deze omschakelen naar een 13-polige?

Voor meer advies kan u steeds bij ons terecht of neem contact op.

Aantal keer bekeken (4033)/Reacties (0)

Tavernier Zedelgem |  powered by duotix |   |  Inloggen