T 050/20.93.81 
Tavernier Classic Cars
De Volkswagen XL1

De Volkswagen XL1

Auteur: tavernierzedelgem.be/donderdag 2 april 2015/Categorieën: in de kijker, nieuwe modellen

Rate this article:
5.0

Een zeer korte naam voor een wagen vol verbluffende technologie. Wereldwijd zijn slechts 200 exemplaren gemaakt voor verkoop. We mogen onszelf dus benoemen tot trotse eigenaar van een van de drie zeer unieke Belgische exemplaren.

Korte geschiedenis

Een korte geschiedenis van deze wagen brengt alles wat meer in perspectief

In 2002 reed Ferdinand Piech, voorzitter van raad van bestuur van Volkswagen, de ‘L1-Concept’ binnen op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Daar werden toen de nieuwe richtlijnen van de VAG - groep uitgestippeld door Ferdinand Piech. Daar werd niet enkel verteld dat Volkswagen tegen 2018 ’s werelds grootste en tevens ‘groenste’ constructeur wil zijn maar dat het ook het merk wil zijn dat de eerste productieauto wil hebben waarmee men met 1l brandstof 100km ver kan rijden!

Een hels karwij voor de ingenieurs maar een Belgische (zelfs Loppemse!) bolleboos, Steven Volckaert, nam deze immense verantwoordelijkheid op zich. Meer dan 10 jaar stond hij aan het hoofd van groot team ingenieurs.

Bij de bouw van deze wagen werden kosten nog moeite gespaard. Zo heeft de wagen geen zijspiegels maar cameraatjes met een scherm aan de binnenkant van de deuren waardoor de luchtweerstand drastisch daalde. De monocoque werd volledig vervaardigd uit Kevlar. Voor aandrijving wordt gebruikt gemaakt van een commonrail diesel en elektromotor.

Proefrit maken?

We kunnen als enige garage in België vanaf 13 april 2015 een begeleide proefrit aanbieden.

Drive The Future dagen

Kom naar onze 'Drive the Future' dagen vanaf 14 april tem 30 april 2015!

 

Aantal keer bekeken (2674)/Reacties (0)

Tavernier Zedelgem |  powered by duotix |   |  Inloggen