T 050/20.93.81 
Tavernier Classic Cars
Bandenwissel

Bandenwissel

Komt het koude weer eraan en wenst u te veranderen van zomerbanden naar winterbanden? Is die koude winterperiode voorbij en wil u weer overschakelen naar zomerbanden? Bij Garage Tavernier kan u terecht voor professioneel advies voor uw bandenwissel.

Opslagruimte bij ons

Wij zorgen ervoor dat uw banden op een correcte en veilige manier worden opgeslaan in onze banden opslagruimte. Wij noteren eveneens bij wisselen van de banden altijd positie en draairichting op de band die in opslag gaat zodat u met een gerust hart uw bandenwissel kan doen.

Wanneer kom ik langs voor mijn bandenwissel?

De juiste tijd voor winterbanden is wanneer zich een periode aandient met overwegend temperaturen onder de 10 graden Celsius. Dit kan gerust gebeuren tijdens uw onderhoud.

Wat is het verschil tussen zomer- en winterbanden?

Het grootste verschil tussen zomer- en winterbanden is het profiel en de samenstelling van de rubber. Van een winterband is dit meestal grof en voorzien van dunne lamellen om een zo goed mogelijke grip te hebben bij koude weersomstandigheden. Een zomerband heeft geen lamellen en is voorzien van brede sleuven en compacte schouders. Deze sleuven zorgen voor een snelle waterafvoer terwijl de schouders zorgen voor een goed wegcontact in de bochten.

levensduur van een band

Onder normale omstandigheden gaan banden meestal lang mee. Hoe lang precies is afhankelijk van veel factoren, maar meestal ligt de levensduur tussen 20.000 en 60.000 km.

Let wel, uw banden zijn aan vervanging toe als de minimale profieldiepte 1,6 mm of minder is. Dit is wettelijk en is zichtbaar aan de slijtage-indicatoren die dan op gelijke hoogte komen met het eigenlijke profiel. Ook als uw banden erg oud zijn kan het ook verstandig zijn deze te vervangen. De productiedatum staat op elke band vermeld als aparte, viercijferige code. De eerste twee cijfers geven het weeknummer aan, de laatste twee het jaartal. Als het een driecijferig code is dan is de band uit de jaren '90 (of '80), waarbij het laatste cijfer het jaar aangeeft.

Aantal keer bekeken (1945)/Reacties (0)

Tavernier Zedelgem |  powered by duotix |   |  Inloggen